Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΗΕ-αντιεμβολιαστές: Δύο δικογραφίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων-διέγερση σε ανυπακοή
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΗΕ-αντιεμβολιαστές: Δύο δικογραφίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων-διέγερση σε ανυπακοή

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΗΕ-αντιεμβολιαστές: Δύο δικογραφίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων-διέγερση σε ανυπακοή

Ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που, ύστερα από την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις, αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!