Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Διάττων αστέρας» ο Ζεμούρ λίγο πριν την ευρωπαϊκή του περιοδεία;
[Η Ναυτεμπορική]: «Διάττων αστέρας» ο Ζεμούρ λίγο πριν την ευρωπαϊκή του περιοδεία;

[Η Ναυτεμπορική]: «Διάττων αστέρας» ο Ζεμούρ λίγο πριν την ευρωπαϊκή του περιοδεία;

Όταν ο Ερίκ Ζεμούρ έκανε είσοδο στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή με μια συνάντηση υψηλού προφίλ με τον Ούγγρο Βίκτορ Ορμπάν τον Σεπτέμβριο, πυροδότησε ένα κύμα εικασιών ότι ξεπερνούσε τη Μαρίν Λε Πεν στην «κούρσα» της γαλλικής ακροδεξιάς.

Όμως η προγραμματισμένη του ευρωπαϊκή περιοδεία πλαισιώθηκε από ανατροπές και ακυρώσεις.

Το διάσημο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου ακύρωσε μια εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή για λόγους «δέουσας επιμέλειας». Στη Γενεύη, οι αρχές της πόλης αρνήθηκαν να επιτρέψουν στον Ζεμούρ να πραγματοποιήσει μια διάσκεψη σε ένα πολυτελές εστιατόριο την επόμενη εβδομάδα. Η ομάδα του ανέβαλε πρόσφατα μια επίσκεψη στις Βρυξέλλες για «θέματα ημερολογίου».

Τα εμπόδια έρχονται σε μια στιγμή που ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές και αντίπαλος της Λε Πεν είδε μεγάλη υποχώρηση στις δημοσκοπήσεις μετά από μια προηγούμενη μετεωρική άνοδο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του POLITICO.

Ο Ζεμούρ, ο οποίος δεν έχει ακόμη δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, υπόσχεται ριζοσπαστική προσέγγιση στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν εκλεγεί πρόεδρος. Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την επανεισαγωγή των συνοριακών ελέγχων, την αναστολή των κανόνων χωρίς σύνορα Σένγκεν για δύο χρόνια και, σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας του που είναι αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, αγνοεί αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης — παρά το γεγονός ότι η Γαλλία είναι δεσμευμένη με την τελευταία — σε θέματα όπως η μετανάστευση και οι κρατικές επιδοτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!