Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ διατηρεί τους περιορισμούς για τα μη ουσιώδη ταξίδια από ΗΠΑ και Βρετανία
[Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ διατηρεί τους περιορισμούς για τα μη ουσιώδη ταξίδια από ΗΠΑ και Βρετανία

[Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ διατηρεί τους περιορισμούς για τα μη ουσιώδη ταξίδια από ΗΠΑ και Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατηρήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τα μη απαραίτητα ταξίδια από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες από αυτές τις δύο χώρες ενδέχεται να χρειαστεί να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις καραντίνας των κρατών μελών.

Η ΕΕ προσέθεσε την Ιαπωνία στη «λευκή» της λίστα των κρατών για τα οποία σταδιακά θα αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα και η Ταϊλάνδη περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα.

Η ΕΕ ενημέρωσε τα κριτήριά της που καθορίζουν πότε θα επιτρέψει τα μη απαραίτητα ταξίδια στο μπλοκ των 27 εθνών τον περασμένο μήνα, συνιστώντας τη χαλάρωση των μέτρων ενόψει της προόδου στις εκστρατείες εμβολιασμού και τη βελτίωση των ποσοστών των κρουσμάτων Covid-19.

Η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει να επιτρέψει τα ταξίδια στην περιοχή στους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες χωρίς να χρειαστεί καραντίνα από την 1η Ιουλίου.

Η σύσταση της ΕΕ δεν είναι νομικά δεσμευτική και ορισμένα κράτη μέλη έχουν ήδη χαλαρώσει τους περιορισμούς.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έμεινε εκτός «πράσινης» ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας , γεγονός αρνητικό, δεδομένου ότι οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν τη δεύτερη -μετά τους Γερμανούς- πιο πολυπληθή ομάδα τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!