Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Διαστημική εταιρεία ιδρύει ο συνιδρυτής της Apple
[Η Ναυτεμπορική]: Διαστημική εταιρεία ιδρύει ο συνιδρυτής της Apple

[Η Ναυτεμπορική]: Διαστημική εταιρεία ιδρύει ο συνιδρυτής της Apple

Το 1976 ο Στήβεν Βόζνιακ (αριστερά στην φωτογραφία) κατασκεύασε τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή πάνω στον οποίο η εμπνευσμένη στρατηγική προώθησης του Στήβεν Τζομπς (δεξιά) βάσισε τη δημιουργία του βιομηχανικού κολοσσού της Apple. Ο Βόζνιακ κάνει τώρα ένα νέο βήμα ιδρύοντας μια διαστημική εταιρεία.

Μπορεί ο Στήβεν Τζόμπς να κέρδισε όλη τη διασημότητα και αναγνώριση για τα επιτεύγματα της Apple αλλά αν δεν υπήρχε ο Στήβεν Βόζνιακ να κατασκευάσει τον Apple 1, τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό υπολογιστή στον κόσμο, η εταιρεία που άλλαξε τον κόσμο των υπολογιστών και αργότερα της κινητής τηλεφωνίας δεν θα υπήρχε. Ο Βόζνιακ δεν έγινε το ίδιο διάσημος με τον Τζομπς αλλά έχει κερδίσει τον σεβασμό στην βιομηχανία της τεχνολογίας και θεωρείται ένας από τους μεγάλους γκουρού του χώρου.

Ακολουθώντας τη μόδα των τελευταίων ετών όπου κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας της τεχνολογίας εισέρχονται στον διαστημικό τομέα ο Βόζνιακ ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει και αυτός τη δική του διαστημική εταιρεία.Ο 71χρονος Βόζνιακ με μια ανάρτηση του στα social media αλλά και ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα έκανε μεν γνωστή την πρόθεση του να ιδρύσει μια νέα διαστημική εταιρεία αλλά πιθανότατα για λόγους μάρκετινγκ άφησε να αιωρείται το αντικείμενο που θα δραστηριοποιηθεί η εταιρεία του δίνοντας τροφή για διάφορες εικασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!