Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Διανομή μερίσματος 0,223 ευρώ/μετοχή από την ΕΥΑΘ
[Η Ναυτεμπορική]: Διανομή μερίσματος 0,223 ευρώ/μετοχή από την ΕΥΑΘ

[Η Ναυτεμπορική]: Διανομή μερίσματος 0,223 ευρώ/μετοχή από την ΕΥΑΘ

Τη διανομή μερίσματος 0,223 ευρώ/μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2020, ενέκρινε η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ ΑΕ, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας, και στην οποία έδωσε το «παρών» ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Χαρακτηρίζοντας «ευχάριστο» το γεγονός ότι η εταιρεία διατήρησε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού την ανθεκτικότητά της, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «το καλό έργο της ΕΥΑΘ συνεχίζεται και το 2021 φέρνοντας καινοτόμες δράσεις, επενδύσεις με πράσινο αποτύπωμα και θέσεις εργασίας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία της ΕΥΑΘ ΑΕ με το ΑΠΘ, για την ανίχνευση του κορωνοϊού στα λύματα, ενώ αναφέρθηκε με ικανοποίηση στα έργα που έχει δρομολογήσει προς υλοποίηση η εταιρεία.

Στην τοποθέτησή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), Γρηγόρης Δημητριάδης, τόνισε ότι «η επέκταση του διυλιστηρίου νερού του Αλιάκμονα και η εν λειτουργία επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού είναι δύο έργα μεγάλης σημασίας, που συζητούνται για πολλά χρόνια και θα επιλύσουν προβλήματα που έχουν ταλαιπωρήσει επανειλημμένα τους Θεσσαλονικείς».

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η ΕΕΣΥΠ «επιδιώκοντας έναν πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των θυγατρικών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της, θα στηρίξει την ΕΥΑΘ σε όλα τα ζητήματα Environment, Social, Governance (ESG), μέσα από μία συνολική στρατηγική που ξεπερνά το νομοθετικό πλαίσιο».

Προαναγγέλλοντας ότι αύριο προκηρύσσεται διαγωνισμός καινοτομίας με θέμα τη διαχείριση των λυμάτων, που θα είναι ανοικτός για ερευνητικά κέντρα, εταιρείες και ιδιώτες ερευνητές, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άγις Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι το 2020 η εταιρεία χωρίς να παρεκκλίνει από τον προγραμματισμό της, έβαλε τις βάσεις για τη διασφάλιση της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης τις επόμενες δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!