Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Διαδικτυακή ξενάγηση «Πέρα από τη θάλασσα»
[Η Ναυτεμπορική]: Διαδικτυακή ξενάγηση «Πέρα από τη θάλασσα»

[Η Ναυτεμπορική]: Διαδικτυακή ξενάγηση «Πέρα από τη θάλασσα»

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στην Αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Ali Banisadr στην Ελλάδα με τίτλο «Ultramarinus – Beyond the Sea / Πέρα από τη θάλασσα» σε επιμέλεια της Πολύνας Κοσμαδάκη, από τις αρχές Νοεμβρίου του 2020.

Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Μουσείου σύμφωνα με τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν επέτρεψε το άνοιγμα της έκθεσης στο κοινό.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, το Μουσείο Μπενάκη προσκαλεί όλους να περιηγηθούν δωρεάν την έκθεση online διαδικτυακά την έκθεση με ξεναγούς την επιμελήτρια Πολύνα Κοσμαδάκη, τη διευθύντρια της γκαλερί Γκαλερί Thaddaeus Ropac στο Παρίσι, Ξένια Γερουλάνου και τον Ακαδημαϊκό επιστημονικό Διευθυντή διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργη Μαγγίνη, οι οποίοι θα μιλήσουν για τον καλλιτέχνη, τα έργα και το πλαίσιο δημιουργίας τους.

Η μετάδοση της ξενάγησης θα γίνει στη σελίδα του Μουσείου Μπενάκη στο facebook (https://www.facebook.com/TheBenakiMuseum/live/) και θα αναμεταδοθεί στο site στον ιστότοπό του (benaki.org/alibanisadronlinetour). Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να διαθέτει προφίλ στο facebook για να παρακολουθήσει την ξενάγηση.

Αφύπνιση του υπερβατικού στοιχείου

Ο τίτλος αναφέρεται στη γνωστή από τα μεσαιωνικά χρόνια μπλε χρωστική ουσία που προκύπτει από το ορυκτό lapis lazuli και μοιάζει να αποκρυσταλλώνει όλες μαζί τις αποχρώσεις του νερού και του ουρανού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!