Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΘ: Διαδραστικό περίπτερο του ΥΠΠΟΑ αναβιώνει την ελληνική χειροτεχνία
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΘ: Διαδραστικό περίπτερο του ΥΠΠΟΑ αναβιώνει την ελληνική χειροτεχνία

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΘ: Διαδραστικό περίπτερο του ΥΠΠΟΑ αναβιώνει την ελληνική χειροτεχνία

Ο πλούτος του ελληνικού Πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και οι ξεχωριστές δημιουργίες των Ελλήνων χειροτεχνών παρουσιάζονται μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο 13, το ΥΠΠΟΑ έχει σχεδιάσει έναν χώρο όπου παρουσιάζεται ένα διαδραστικό μονοπάτι πολιτισμού, στο οποίο με την αξιοποίηση της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας συναντούν έργα της νεότερης και σύγχρονης δημιουργίας. Πρόκειται για μια μικρή διαδρομή ανάμεσα σε εμβληματικά, αλλά και «αφανή» έργα τέχνης από Μουσεία της χώρας μας. Μία συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Οι επισκέπτες, χρησιμοποιώντας τις κάρτες που διατίθενται στο stand, και κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή Culture Path AR, μπορούν να ξαναζήσουν αυτή τη διαδραστική ξενάγηση μέσα από το tablet ή το κινητό τους τηλέφωνο.

Επίσης, στο διπλανό stand, με τον αριθμό 20, στο περίπτερο 13, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνδημιούργησαν έναν χώρο αφιερωμένο στην Ελληνική Χειροτεχνία. Η ελληνική χειροτεχνία δεν αποτελεί μόνο αναπόσπαστο και πολύτιμο συστατικό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και μια ζωντανή, δυναμική και δημιουργική δραστηριότητα με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η διυπουργική πρωτοβουλία για την αναβίωση, μετεξέλιξη και ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας, η οποία συντονίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!