Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δέσμευση Μπάιντεν για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ηλεκτρικά
[Η Ναυτεμπορική]: Δέσμευση Μπάιντεν για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ηλεκτρικά

[Η Ναυτεμπορική]: Δέσμευση Μπάιντεν για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ηλεκτρικά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε τη Δευτέρα για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης (δύναμης περίπου 650.000 οχημάτων) με ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς η νέα κυβέρνηση πραγματοποιεί στροφή προς την «καθαρή» ενέργεια.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επίσης κατέχει έναν τεράστιο στόλο οχημάτων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με “καθαρά” ηλεκτρικά οχήματα, που φτιάχνονται εδώ στην Αμερική από Αμερικανούς εργάτες» είπε τη Δευτέρα ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μπάιντεν επέκρινε τους υπάρχοντες κανόνες που επιτρέπουν στα οχήματα να χαρακτηρίζονται ως αμερικανικής κατασκευής όταν αγοράζονται από την αμερικανική κυβέρνηση, ακόμα και αν έχουν πολλά μη αμερικανικής κατασκευής εξαρτήματα. Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι θα έκλεινε «παραθυράκια» που επιτρέπουν βασικά τμήματα, όπως κινητήρες, ατσάλι και γυαλί να κατασκευάζονται στο εξωτερικό για οχήματα που θεωρούνται αμερικανικής κατασκευής.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με το χρονικό πλαίσιο για την αντικατάσταση των υπαρχόντων οχημάτων. Το κόστος της αντικατάστασης των αμερικανικών οχημάτων θα μπορούσε να φτάσει τα 20 δισ. δολάρια ή και παραπάνω.

Το 2019 στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ανήκαν 645.000 οχήματα τα οποία είχαν διανύσει 4,5 δισ. μίλια, καταναλώνοντας 375 εκατ. γαλόνια βενζίνης και ντίζελ, σύμφωνα με τη General Services Administration (GSA). H αμερικανική κυβέρνηση δαπάνησε 4,4 δισ. δολάρια για τα κόστη των ομοσπονδιακών οχημάτων το 2019, όπως ανέφερε η GSA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!