Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΣΦΑ: Η συνεισφορά του στο ΕΣΥ και την κοινωνία το 2020
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΣΦΑ: Η συνεισφορά του στο ΕΣΥ και την κοινωνία το 2020

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΣΦΑ: Η συνεισφορά του στο ΕΣΥ και την κοινωνία το 2020

Υπερκαταψύκτες απαραίτητους για τη συντήρηση και αποθήκευση των εμβολίων κατά του Covid-19 δώρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ανταποκρινόμενος στη σχετική έκκληση του αρμόδιου υπουργείου.

Ο ΔΕΣΦΑ – τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση – κινητοποιήθηκε από την αρχή της πανδημίας, προχωρώντας σε σημαντικές δωρεές αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το ΕΣΥ και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς που συνδράμουν όλο αυτό το διάστημα στο έργο της Πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας και την ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα, από το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο ΔΕΣΦΑ δώρισε 167.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες στο υπουργείο Υγείας, ενώ προχώρησε και σε δωρεά προς το Ινστιτούτο Παστέρ ενός σύγχρονου Αναλυτή Γενετικού Υλικού τύπου, ο οποίος, πέρα από τον γενετικό χαρακτηρισμό του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, χρησιμοποιείται, επίσης, και για τον προσδιορισμό της γενετικής σύνθεσης διαφόρων άλλων ιών.

Επιπλέον, ο ΔΕΣΦΑ υλοποίησε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Athens Maker Space, διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα την Εισαγωγή στην Μεθοδολογία της Ψηφιακής Κατασκευής, ενώ κατασκεύασε και δώρισε 350 προστατευτικές προσωπίδες 3-D τεχνολογίας σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, μη κυβερνητικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και σε τοπικούς φορείς.

Παράλληλα, η κοινοπραξία Senfluga, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΕΣΦΑ, προχώρησε σε δωρεά 90.000 αδιάβροχων χειρουργικών στολών συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, κυρίως προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με αξιοσημείωτο έργο, όπως η ActionAid Ελλάς, οι Γιατροί του Κόσμου και η ΙΑΣΙΣ.

Ο ΔΕΣΦΑ συνέδραμε το 2020 τοπικές κοινωνίες και στο έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων, πρωτοβουλίες στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!