Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Der Standard: Με το «πείραμα της Ρόδου, η Ελλάδα θέλει να σώσει τον τουρισμό της»
[Η Ναυτεμπορική]: Der Standard: Με το «πείραμα της Ρόδου, η Ελλάδα θέλει να σώσει τον τουρισμό της»

[Η Ναυτεμπορική]: Der Standard: Με το «πείραμα της Ρόδου, η Ελλάδα θέλει να σώσει τον τουρισμό της»

25.000 άνθρωποι υπέβαλλαν αίτηση για να συμμετάσχουν στο «πείραμα» της Ολλανδικής κυβέρνησης για πληρωμένες διακοπές στο νησί της Ρόδου. Οι τυχεροί ήταν 189 Ολλανδοί, η συμπεριφορά των οποίων θα μπει στο μικροσκόπιο επιστημόνων ώστε να προκύψουν συμπεράσματα για το πώς μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός.

Στο θέμα αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα DerStandard, που σύμφωνα με την Deutche Welle, σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική σεζόν παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού»

«Κατά τη διαδικασία επιλογής, η ολλανδική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις κρατικές υγειονομικές αρχές και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb, φρόντισε να συγκεντρώσει μια όσο το δυνατόν πιο ετερογενή ομάδα ταξιδιωτών, στην οποία πχ. να εκπροσωπούνται όλες οι ηλικιακές ομάδες» γράφει η Der Standard. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν στο τέλος να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα», αναφέρει το ρεπορτάζ, παρατηρώντας σε άλλο σημείο: «Το “πείραμα της Ρόδου”, όπως έχει βαφτιστεί αυτό το πρόγραμμα, συνοδεύεται από επιστήμονες, οι οποίοι παρατηρούν τη συμπεριφορά των παραθεριστών: πόσο συχνά πλένουν τα χέρια τους, αν διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, αν φοράνε μάσκα. Μετά την επιστροφή τους, οι παραθεριστές θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών». Ενδιαφέρον έχει μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι επίκειται και δεύτερο, αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα τον Μάιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!