Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας-Σ. Σούκρι: Στο «τραπέζι» ξανά η συζήτηση για συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας-Σ. Σούκρι: Στο «τραπέζι» ξανά η συζήτηση για συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας-Σ. Σούκρι: Στο «τραπέζι» ξανά η συζήτηση για συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου

«Ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας , μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι, στο Κάιρο. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν αναλυτικά και για τα περιφερειακά θέματα, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Λιβυκό, την τουρκική προκλητικότητα.

Και πριν τη συνάντηση, σε άρθρο του στην εφημερίδα της Αιγύπτου Al-Ahram , ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως είναι κοινή αντίληψη της Ελλάδας και της Αιγύπτου ότι «η Μεσόγειος μπορεί και πρέπει να γίνει μια θάλασσα ειρήνης για όλους τους λαούς της» και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η σημερινή επίσκεψή του στο Κάιρο θα συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση των συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Ήδη από την υπογραφή στην Αθήνα της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία, η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε κρύψει ότι σταθερή επιδίωξή της παραμένει η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονες. Τη βούληση αυτή επανέλαβε ο κ. Δένδιας και σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, στην οποία, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ελλάδα σε ανάλογη συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο, απάντησε: «Η χώρα μου επιδιώκει την επίλυση των εκκρεμοτήτων με τις γειτονικές της χώρες, προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας των λαών της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!