Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δένδιας: «Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας δεν έχουν φύγει από το τραπέζι»
[Η Ναυτεμπορική]: Δένδιας: «Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας δεν έχουν φύγει από το τραπέζι»

[Η Ναυτεμπορική]: Δένδιας: «Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας δεν έχουν φύγει από το τραπέζι»

Στο τραπέζι της ΕΕ παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με τον υπουργό Νίκο Δένδια. « Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι και η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει να μην εφαρμοστούν. Και για να μην εφαρμοστούν θα πρέπει η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός και εξήγησε τον λόγο που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Όπως είπε, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews, οι κυρώσεις δεν τέθηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ καθώς συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα.

Αναφορικά δε με τις δηλώσεις Μάας ότι αυτή η νέα θετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την τουρκική πλευρά δεν πρέπει να επιβαρύνεται με νέες κυρώσεις, ο κ. Δένδιας διευκρίνησε πως στα τρέχοντα ζητήματα τέθηκε «και η αναστροφή στην τουρκική πολιτική, σε κάποιου είδους προσπάθεια να πείσει όλους ότι γίνεται ένας κανονικός συνομιλητής και πρόκειται να συζητήσει μαζί μας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διατηρεί τις κυρώσεις ως ενδεχόμενο μέσο αντίδρασης έναντι της Τουρκίας, αν η τελευταία παραβιάσει ξανά το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε.

«Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο φίλος μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα δουν ξεκάθαρα ποιο είναι το συμφέρον της τουρκικής κοινωνίας. Και συγκαταλέγομαι σε εκείνους που πιστεύουν ότι το πραγματικό συμφέρον της τουρκικής κοινωνίας είναι η διατήρηση καλών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!