Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και στην υποσαχάρια Αφρική
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και στην υποσαχάρια Αφρική

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και στην υποσαχάρια Αφρική

«Θεωρώ την επίσκεψη στη Γκάνα ως εξαιρετικά σημαντική. Καταρχήν, είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη χώρα αυτή. Εκτός από αυτό, η Γκάνα είναι μια χώρα, η οποία ανήκει στο κλαμπ των φίλων της UNCLOS, είναι χώρα η οποία θα είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την 1/1/22 και είναι η πιο αναπτυσσόμενη οικονομία στη Δυτική Αφρική με ήδη άνω των 100 εκατ. ελληνικές επενδύσεις» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησής του με την υπουργό Εξωτερικών και Περιφερειακής Ένταξης της Γκάνας, Shirley Ayorkor Botchwey, στην Άκκρα.

Κατά συνέπεια, σημείωσε, η συνάντησή του με την ομόλογό του σήμερα το πρωί, αλλά και με τον Πρόεδρο της χώρας το απόγευμα, έχει την έννοια της εμβάθυνσης των σχέσεων, πολιτικών και οικονομικών.

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή αρχή, ότι η χώρα μας πρέπει να είναι παρούσα και στην υποσαχάρια Αφρική. Και, επίσης, να έχει τη δυνατότητα να αναλύει τα θέματα της Αφρικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μια χώρα που είναι κοντύτερα στη μεγάλη αυτή αναπτυσσόμενη ήπειρο» είπε ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς για τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «η συμμετοχή των Πρασίνων στη γερμανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές ήταν κάτι το δεδομένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!