Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας: Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας: Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Δένδιας: Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής

Στην τηλεδιάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών χωρών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε εν όψει του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ισπανίδας ΥΠΕΞ, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας πως οι υπουργοί εστίασαν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, ένα από τα κεντρικά θέματα της αυριανής συζήτησης.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, κατά τη συζήτηση οι υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τους εταίρους της Ε.Ε. στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στην ασφάλεια και την κοινωνική σταθερότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε η σημασία που έχει η συμβολή της ΕΕ προς τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, των συστημάτων υγείας και της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε αυτές τις χώρες.

Περαιτέρω, αναφέρθηκαν στην ανάγκη μίας συνολικής, αποτελεσματικής αντίδρασης της ΕΕ, εν μέσω της πανδημίας, στην εκστρατεία παραπληροφόρησης που προέρχεται από τρίτες χώρες, η οποία αποσκοπεί στο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας και συντονισμού με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των μεταναστευτικών οδών, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και των αιτιών που προκαλούν το φαινόμενο συνολικά, καθώς και το σημαντικό ζήτημα των επιστροφών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!