Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δεν πλήρωσε τόκους σε δύο τράπεζες σήμερα η Evergrande
[Η Ναυτεμπορική]: Δεν πλήρωσε τόκους σε δύο τράπεζες σήμερα η Evergrande

[Η Ναυτεμπορική]: Δεν πλήρωσε τόκους σε δύο τράπεζες σήμερα η Evergrande

Ο όμιλος Evergrande, η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας ανέστειλε τις πληρωμές τόκων σε δάνεια που είχε πάρει από 2 τράπεζες, με τις πληρωμές να λήγουν σήμερα,21 Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία της Κίνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg οι τράπεζες περίμεναν αυτή την εξέλιξη, καθώς είχαν ενημερωθεί από το αρμόδιο κινεζικό υπουργείο.

Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν οι τράπεζες θα κηρύξουν επίσημα την Evergrande σε «πτώχευση».

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η κρίση στον όμιλο είναι απίθανο να γίνει η κινεζική εκδοχή της συντριβής της Lehman Brothers το 2008, αν και οι ανησυχίες για μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση του κάποτε κορυφαίου κατασκευαστή ακινήτων της Κίνας, έχουν πλήξει τις αγορές.

Ο πλουσιότερος τραπεζίτης στον κόσμο, ωστόσο, φαίνεται να διαφωνεί με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρίνει την κρίση στην Evergrande με την κατάρρευση της ινδικής Infrastructure Leasing & Financial Services. Πρόκειται για μία ινδική κρατική χρηματοδοτούμενη εταιρεία ανάπτυξης και χρηματοδότησης υποδομών. Η ινδική κυβέρνηση τον επέλεξε για να επιβλέψει την αναδιάρθρωσή της πριν από τρία χρόνια, αφού αθέτησε τις αποπληρωμές του χρέους.

«Η Evergrande μοιάζει με τη στιγμή της Lehman της Κίνας», ανέφερε σε tweet του ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ινδικής τράπεζας Kotak Mahindra Bank, Ούντει Κότακ.

Σύμφωνοι είναι και οι αναλυτές της Citigroup, της Barclays και της UBS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!