Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Deloitte: Millennials & Gen Z, γενιές «ετοιμοπόλεμες» για την μετά Covid-19 εποχή
[Η Ναυτεμπορική]: Deloitte: Millennials & Gen Z, γενιές «ετοιμοπόλεμες» για την μετά Covid-19 εποχή

[Η Ναυτεμπορική]: Deloitte: Millennials & Gen Z, γενιές «ετοιμοπόλεμες» για την μετά Covid-19 εποχή

Millennials και Gen Zs δηλώνουν έτοιμοι να δημιουργήσουν και πάλι τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, όπως αποκαλύπτει η νέα έρευνα της Deloitte “2020 Deloitte Global Millennial Survey” που διεξάχθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο για 9η συνεχή χρονιά.

Η έρευνα κατέδειξε ότι παρά τις ανησυχίες που προκάλεσε η πανδημία στη νέα γενιά – επαγγελματικά και προσωπικά, εκείνη εξακολουθεί να παραμένει ανθεκτική στις δυσκολίες και να οραματίζεται μια θετική αλλαγή, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η έρευνα αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο κύμα έτρεξε σε 43 χώρες, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020, με τη συμμετοχή 18.426 millennials, ενώ το δεύτερο κύμα έτρεξε εν μέσω πανδημίας, από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο του 2020, σε 9.102 άτομα από 13 χώρες.

Τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τους millennials και τους Gen Zs με την εμφάνιση της πανδημίας αφορούν τη διαχείριση του άγχους και της ψυχικής υγείας, τις οικονομικές επιπτώσεις, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, την καριέρα τους και την εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις. Τα σημαντικότερα ευρήματα συνοψίζονται ως εξής:

  • Το 48% της Gen Z και το 44% των millennials δήλωσαν ότι έχουν αρκετό στρες τον περισσότερο καιρό. Ωστόσο, τα επίπεδα του άγχους μειώθηκαν και για τις δύο γενιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω του λιγότερου έντονου ρυθμού ζωής και της ευέλικτης εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!