Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δέκα χιλιάδες είδη κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση στον Αμαζόνιο
[Η Ναυτεμπορική]: Δέκα χιλιάδες είδη κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση στον Αμαζόνιο

[Η Ναυτεμπορική]: Δέκα χιλιάδες είδη κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση στον Αμαζόνιο

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου καταστρέφεται και μαζί του κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας

Η συνεχιζόμενη καταστροφή του αποκαλούμενου «πνεύμονα της Γης», του τεράστιου τροπικού δάσους του Αμαζονίου, προκαλεί φυσικά πολύ σοβαρές οικολογικές επιπτώσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο. Συνεχώς κάνουν την εμφάνιση τους μελέτες που αποκαλύπτουν κάθε φορά και μια νέα πτυχή των προβλημάτων που φέρνει η αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου.

Η τελευταία σχετική μελέτη έγινε για λογαριασμό του Επιστημονικού Πάνελ για τον Αμαζόνιο (SPA) και σε αυτή πήραν μέρος 200 επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την μελέτη που θεωρείται η πιο λεπτομερής που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τα προβλήματα του Αμαζονίου το 35% του τροπικού δάσους είτε έχει αποψιλωθεί είτε έχει περιέλθει σε μια προβληματική και άρρωστη κατάσταση. Το 18% του δάσους έχει αποψιλωθεί και το 17% έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι περισσότερα από δέκα χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας του Αμαζονίου βρίσκονται πλέον σε άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης. Πρόκειται για περίπου οκτώ χιλιάδες ενδημικά είδη φυτών και δύο χιλιάδες είδη ζώων.Υποστηρίζουν ότι η μόνη ελπίδα για να υπάρξει αναστροφή της κατάστασης είναι να μειωθεί σε μηδενικά επίπεδα μέχρι το τέλος της δεκαετίας η αποψίλωση όπως και κάθε είδους ανθρώπινη παρέμβαση στο δάσος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!