Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η «δεύτερη φορά» του νέου πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Η «δεύτερη φορά» του νέου πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Η «δεύτερη φορά» του νέου πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα

Ο Μάθιου Λοτζ επέδωσε σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για το δεύτερο διορισμό του Μάθιου Λοτζ στην Αθήνα – η πρώτη του θητεία ήταν μεταξύ 1998 και 2000, όταν διετέλεσε Γραμματέας Α’ Πολιτικού Τμήματος.

«Mε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αναλαμβάνω καθήκοντα πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, μια χώρα με την οποία έχω στενούς δεσμούς τα τελευταία 21 χρόνια», δήλωσε αμέσως μετά την επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα έχω την τιμή και το προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα μου, να βρίσκομαι δίπλα στους συμπατριώτες μου στην Ελλάδα και να συμβάλλω στην καλλιέργεια των ήδη εξαιρετικών διμερών μας σχέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται», πρόσθεσε.

Ο Μάθιου Λοτζ κατετάγη στο Σώμα Πεζοναυτών του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού το 1986, αμέσως μετά το Γυμνάσιο και υπηρέτησε ως αξιωματικός. Συνέχισε τη θητεία του στη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα συμμετείχε σε αποστολές στη Βόρεια Ιρλανδία και την Κένυα.

Τα πρώτα χρόνια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας , ο Μάθιου Λοτζ ασχολήθηκε με θέματα Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου και υπηρέτησε στη Γεωργία και την Αρμενία. Ο πρώτος διπλωματικός του διορισμός ήταν στην Αθήνα (1998-2000) και ακολούθησαν το Παρίσι (2001) και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΗΒ στην ΕΕ στις Βρυξέλλες (2001-2003).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!