Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δανειολήπτες Β. Ελλάδας: Επιστολή στην Κομισιόν για μη τήρηση κοινοτικής οδηγίας από την κυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Δανειολήπτες Β. Ελλάδας: Επιστολή στην Κομισιόν για μη τήρηση κοινοτικής οδηγίας από την κυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Δανειολήπτες Β. Ελλάδας: Επιστολή στην Κομισιόν για μη τήρηση κοινοτικής οδηγίας από την κυβέρνηση

Την κυβέρνηση καταγγέλλει με επιστολή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπόψη της προέδρου Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Β. Ελλάδας, για μη τήρηση της κοινοτικής οδηγίας για την υποστήριξη των οφειλετών.

Ο Σύλλογος ζητά από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιληφθούν θεμάτων και να διερευνήσουν τις παραβιάσεις του Κοινοτικού Δικαίου (πρωτογενούς και παράγωγου), σχετικά με την πλημμελή μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της Οδηγία μέρους του Ελληνικού Κράτους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Θέμα: Αναφορά σύμφωνα με το Άρθρο194 (πρώην άρθρο 138 Δ) της Συνθήκης του Άμστερνταμ και του Άρθρου 227 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προς συμμόρφωση με την Οδηγία (ΕΕ) 2019/1023 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Ιουνίου 2019 περί πλαισίου για την προληπτική αναδιάρθρωση, την απαλλαγή από τα χρέη και τις ανικανότητες ή την έκπτωση οφειλετών, καθώς και περί μέτρων βελτίωσης των διαδικασιών αυτών, και για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132 (Οδηγία για την αναδιάρθρωση και την αφερεγγυότητα), η ελληνική βουλή ψήφισε τον Νόμο 4738/2020 με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις».

Στον εν λόγω νόμο η Ελλάδα ενσωμάτωσε και ρυθμίσεις της παραπάνω Οδηγίας, πλην όμως, για τους λόγους που αναφέρουμε παρακάτω, η μεταφορά της Οδηγίας έγινε πλημμελώς και κατά παράβαση του Ενωσιακού Δικαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!