Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δανοί Σοσιαλδημοκράτες: Η Κροατία έχει δίκιο για την απώθηση μεταναστών
[Η Ναυτεμπορική]: Δανοί Σοσιαλδημοκράτες: Η Κροατία έχει δίκιο για την απώθηση μεταναστών

[Η Ναυτεμπορική]: Δανοί Σοσιαλδημοκράτες: Η Κροατία έχει δίκιο για την απώθηση μεταναστών

Η κυβέρνηση της Κροατίας πράττει σωστά σταματώντας τους παράνομους μετανάστες στα σύνορα τη χώρας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Hina ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στη Δανία

O Ράσμους Στόκλουντ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (Socialdemokraterne) απέφυγε, ωστόσο, να σχολιάσει την κριτική αρκετών οργανώσεων σχετικά με τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιεί η κροατική συνοριακή αστυνομία για να απωθήσει τους μετανάστες.

«Θα ήταν εύκολο για μένα ως Δανός πολιτικός να καθίσω εδώ και να επικρίνω την κατάσταση σε ένα άλλο κράτος μέλος της ΕΕ που αντιμετωπίζει το πρόβλημα από πρώτο χέρι», είπε ο Στόκλουντ.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την αυστηρή πολιτική μετανάστευσης και ένταξης της Δανίας, λέγοντας ότι η δανική προσέγγιση γίνεται όλο και πιο αποδεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Γινόμαστε μάρτυρες συγκρούσεων μεταξύ πολιτισμών σε πολλούς τομείς. Οι μεγαλύτερες διαφορές αφορούν τη στάση απέναντι στην εργασία, τις γενικές ελευθερίες ή τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά »,συνέχισε.

Η Κοπεγχάγη συζητάει με αρκετές τρίτες χώρες για τη δημιουργία κέντρων για αιτούντες άσυλο εκτός Ευρώπης. «Σε περίπτωση που (μετανάστες) φτάσουν στη Δανία, θα τους στείλουμε σε αυτά τα κέντρα και στη συνέχεια, η κατάστασή τους θα επιλυθεί σε αυτά τα κέντρα», είπε ο Στόκλουντ.

Τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας μετέδωσαν πριν από μερικές εβδομάδες την είδηση ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Αίγυπτο, την Ερυθραία, τη Ρουάντα και την Αιθιοπία.

Ο Στόκλουντ εκτίμησε ότι αυτή η πολιτική θα αποθαρρύνει τους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!