Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα δάκτυλά μας θα φορτίζουν τα κινητά τηλέφωνα
[Η Ναυτεμπορική]: Τα δάκτυλά μας θα φορτίζουν τα κινητά τηλέφωνα

[Η Ναυτεμπορική]: Τα δάκτυλά μας θα φορτίζουν τα κινητά τηλέφωνα

Η συσκευή φοριέται στο δάκτυλο και παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίζουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές μας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνολογία με την οποία παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από τον ιδρώτα. Η τεχνολογία αυτή ενσωματώθηκε σε μια μικροσκοπική φορετή συσκευή που τοποθετείται σε κάποιο δάκτυλο του χεριού και με αυτή θα μπορεί κάποιος να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Η συσκευή λειτουργεί ακόμη και όταν κάποιος κοιμάται ή κάθεται κάπου χωρίς να κάνει κάτι και δεν παράγει πολύ ιδρώτα.

Στις δοκιμές που έκαναν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συσκευή τοποθετημένη σε ένα δάκτυλο για δέκα ώρες μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίσει για 24ώρες ένα ρολόι. Όπως αναφέρουν όμως μπορεί κάποιος να φορέσει την συσκευή σε όλα τα δάκτυλα του άρα να παράγει δέκα φορές περισσότερη ενέργεια.

Οι ερευνητές επέλεξαν τα δάκτυλα για την δημιουργία του συστήματος επειδή είναι το σημείο του σώματος που έχει διαπιστωθεί ότι ιδρώνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Δημιούργησαν ένα έξυπνο σφουγγαράκι που συλλέγει τον ιδρώτα από τα δάκτυλα και το υπόλοιπο σύστημα που αποτελείται από ένζυμα, ηλεκτρόδια και τσιπάκια προκαλεί και στην συνέχεια διαχειρίζεται τις απαραίτητες χημικές αντιδράσεις ανάμεσα στα μόρια του ιδρώτα με το γαλακτικό οξύ και το οξυγόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!