Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η CSL Behring ξεκινά τη φάση 2 σε θεραπεία έναντι της Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Η CSL Behring ξεκινά τη φάση 2 σε θεραπεία έναντι της Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Η CSL Behring ξεκινά τη φάση 2 σε θεραπεία έναντι της Covid-19

Με στόχο την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του CSL312 (garadacimab, μονοκλωνικό αντίσωμα ανταγωνιστή του παράγοντα XIIa) το οποίο αφορά στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, που προκαλείται από τη νόσο Covid-19, η CSL Behring ξεκίνησε τη μελέτη φάσης 2 στον πρώτο ασθενή.

Να σημειωθεί ότι οι αναπνευστικές επιπλοκές αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες θανάτου στους ασθενείς με πνευμονία η οποία προκαλείται από τον κορωνοϊό. Η διαχείριση των ασθενών αυτών είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι γιατροί αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση των επιπλοκών.

Στη φάση 2 της μελέτης που έχει ξεκινήσει με περίπου 124 ενήλικες ασθενείς, θετικούς στον κορωνοϊό, θα λάβουν είτε το CSL312, είτε το εικονικό (placebo) φάρμακο, σε συνδυασμό με τη συνήθη θεραπευτική φροντίδα.

Όπως μας εξηγεί ο Lars Groenke, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της CSL Behring στον τομέα των θεραπειών του αναπνευστικού η μεγαλύτερη κλινική πρόκληση όσον αφορά στη διαχείριση των ασθενών με λοίμωξη από τον SARS CoV-2 είναι το να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές που συνδέονται με αυτή τη νόσο. Γι’ αυτό ελπίζουν ότι το CSL312 θα μπορέσει να εμποδίσει την εξέλιξη της νόσου Covid-19, θα βελτιώσει την πορεία των ασθενών και θα αποτελέσει ένα «όπλο» των γιατρών στη μάχη ενάντια στο φονικό ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!