Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί στη Γερμανία
[Η Ναυτεμπορική]: Covid: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί στη Γερμανία

[Η Ναυτεμπορική]: Covid: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί στη Γερμανία

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η ομοσπονδιακή υγειονομική αρχή (RKI).

Με 351 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοιό έφτασε 100.119 στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το RKI, οι περισσότεροι από τους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό καταγράφηκαν τον χειμώνα του 2020/2021.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα έχει ανέβει στο υψηλό όλων των εποχών. Τις τελευταίες 24 ώρες, το RKI κατέγραψε 75.961 νέες μολύνσεις. Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνιέται το όριο των 70.000 κρουσμάτων ημερησίως. Ταυτόχρονα, το ποσοστό επίπτωσης των επτά ημερών αυξήθηκε περαιτέρω. Με 419,7 ανά 100.000 κατοίκους, είναι επίσης υψηλό όλων των εποχών.

Η αύξηση των κρουσμάτων δυσκολεύει όλο και περισσότερο το γερμανικό σύστημα υγείας. Σε ορισμένες περιφέρειες, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη μια «οξεία υπερφόρτωση» που καθιστά αναγκαία τη μεταφορά ασθενών, προειδοποίησε ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εντατικής Ιατρικής.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό. «Η κατάσταση είναι σοβαρή», παραδέχτηκε ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά τη συμφωνία συγκρότησης του νέου κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και το FDP, υποσχόμενος να «κάνει τα πάντα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ομάδα κρίσης

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε τη σύσταση μιας μόνιμης ομοσπονδιακής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων στην Καγκελαρία για την καταπολέμηση των δραματικών επιπτώσεων του κορονοιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!