Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα σε Ηράκλειο, Αττική, Ρέθυμνο την τελευταία εβδομάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Covid: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα σε Ηράκλειο, Αττική, Ρέθυμνο την τελευταία εβδομάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Covid: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα σε Ηράκλειο, Αττική, Ρέθυμνο την τελευταία εβδομάδα

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα τριών από τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021, σε σχέση με την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, το οποίο λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (+47%), την Περιφέρεια Αττικής (+65%) και το Ηράκλειο (+171%).

Αντιθέτως, σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στο Βόλο (-1%) και τη Θεσσαλονίκη (+3%), ενώ πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-36%) και τα Χανιά, όπου η μείωση όμως δεν είναι αξιολογήσιμη λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου.

Στην Πάτρα και την Ξάνθη το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Στην Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα το ιικό φορτίο παρέμεινε χαμηλό αλλά ανιχνεύσιμο, δηλαδή τα επίπεδα ήταν πάνω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.

Αναλυτικότερα: στην Περιφέρεια Αττικής την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21 το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε αύξηση (+65%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 21-27/6/21.

Στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό (+3%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 21-27/6/21. Την τελευταία εβδομάδα το ιικό φορτίο στην πόλη κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, παρατηρήθηκε μείωση (-36%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στη Λάρισα, σε σχέση με την εβδομάδα 21-27/6/21.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!