Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Βρετανοί επιστήμονες ζητούν ετοιμότητα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Βρετανοί επιστήμονες ζητούν ετοιμότητα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Βρετανοί επιστήμονες ζητούν ετοιμότητα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Επείγουσα επανεξέταση της ετοιμότητας της Βρετανίας απέναντι «στον πραγματικό κίνδυνο» ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας ζητούν Βρετανοί εξιωματούχοι στον τομέα της υγείας σε ανοιχτή επιστολή τους στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση.

Στην επιστολή τους προς τους Βρετανούς υπουργούς, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να υπάρξει επείγουσα δράση ώστε να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

«Αν και η μελλοντική μορφή της πανδημίας στην Βρετανία είναι δύσκολο να προβλεφθεί, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να υπάρξουν τοπικές εστίες και ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας», τονίζουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση με την προειδοποίηση αυτή βρίσκονται ο Ντέρεκ Άλντερσον, που είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών, ο Άντριου Γκόνταρντ, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών και η Κάθριν Χέντερσον, η οποία είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Εντατικολόγων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες ότι παμπ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και κομμωτήρια θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στην Αγγλία στις 4 Ιουλίου.

Ο κανόνας κοινωνικής απόστασης των δύο μέτρων θα αντικατασταθεί από τον κανόνα «συν ένα μέτρο συν», που σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων, όπου είναι δυνατόν, ειδεμή θα πρέπει να παραμένουν σε απόσταση ενός μέτρου καλύπτοντας παράλληλα το πρόσωπό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!