Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Μεγάλος μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο Κέρκυρας για 400 τεστ ημερησίως
[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Μεγάλος μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο Κέρκυρας για 400 τεστ ημερησίως

[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Μεγάλος μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο Κέρκυρας για 400 τεστ ημερησίως

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί . Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, «όλους αυτούς τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ» είπε αμέσως μετά σε δηλώσεις του.

«Έχουμε μπει σε μια νέα φάση που ανοίγουμε σιγά- σιγά τα σύνορά μας για τον τουρισμό. Αυτό, προφανώς, δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό» είπε ο υπουργός. Όπως ανακοίνωσε, από τις 17 Ιουλίου, θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα. «Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όποια κατάσταση ενδεχομένως προκύψει σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάγνωση και την ιχνηλάτηση των περιστατικών» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τα ιατρικά πρωτόκολλα».

Όπως συμπλήρωσε, «βεβαίως μας ενδιαφέρει η οικονομία μας, ο τουρισμός μας και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στο νησί και τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε. Παράλληλα, όμως, πρέπει να μείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο η εγρήγορση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ιατρικά πρωτόκολλα και με τα μέσα ατομικής προστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!