Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid-19 & Κάπνισμα: Πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα 2 προκλήσεις της Δημόσιας Υγείας
[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19 & Κάπνισμα: Πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα 2 προκλήσεις της Δημόσιας Υγείας

[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19 & Κάπνισμα: Πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα 2 προκλήσεις της Δημόσιας Υγείας

Τα θετικά αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας των Ελλήνων σε δύο σημαντικές προκλήσεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, την αντιμετώπιση της πρόσφατης πανδημίας Covid-19 και του καπνίσματος, δεν πέρασαν απαρατήρητα από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. H National Hellenic Society, μια πρωτοβουλία των Ελλήνων της διασποράς με σημαντική παρουσία σε θέματα προώθησης και διαφύλαξης των ελληνικών παραδόσεων και δραστηριοτήτων, συμπεριέλαβε τη διπλή επιτυχία της Ελλάδας στον κύκλο διαδικτυακών συνδιαλέξεων με τίτλο “NHS Talks”, σε μία συζήτηση με τίτλο «CONTROLLING COVID-19 & TOBACCO CHALLENGES IN GREECE».

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης προσκλήθηκαν να αναλύσουν τους παράγοντες της επιτυχίας της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και των μέτρων προφύλαξης διασποράς της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα, αλλά και τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ καπνίσματος και κινδύνου εμφάνισης και εξέλιξης της νόσου από τον νέο κορωνοϊό. Ο πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Geoffrey Pyatt, τίμησε με την παρουσία του και τις θέσεις που ανέπτυξε, την αξιοσημείωτη στάση των Ελληνικών αρχών καθώς και τη σημασία των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, παρουσίασε το κάπνισμα ως ένα νόσημα με μεγαλύτερες διαστάσεις πανδημίας από αυτές της πρόσφατης COVID-19, στηριζόμενος στα συντριπτικά αριθμητικά δεδομένα που αφορούν στην επίπτωση του καπνίσματος και στην εξ’ αυτού θνησιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!