Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με δεύτερο κύμα κρουσμάτων μετά την άρση του lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με δεύτερο κύμα κρουσμάτων μετά την άρση του lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με δεύτερο κύμα κρουσμάτων μετά την άρση του lockdown

Το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού χτύπησε πρώτα τις χώρες της Ασίας. Παρότι Χογκ-Κογκ και Νότια Κορέα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία εντός των συνόρων τους χωρίς να επιβάλλουν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Κίνα δεν σημείωσαν την ίδια επιτυχία. Και οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα μετά το άνοιγμα επιχειρήσεων και καταστημάτων προσφέρουν ένα πολύτιμο μάθημα σε χώρες της Δύσης όπως οι ΗΠΑ, που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας αλλά παρ’ όλα αυτά προετοιμάζονται για την άρση του lockdown, κρίνοντας δυσβάσταχτο το οικονομικό κόστος.

«Αυτός ο ιός βρίσκει ευκαιρίες να εξαπλωθεί και εάν τα μέτρα lockdown αποσυρθούν πολύ γρήγορα,τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει “έκρηξη” κρουσμάτων», προειδοποιεί η δρ Μαρία φαν Κερκχόφε, μία εκ των κορυφαίων επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Covid-19. «Ο μόνος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο και να περιορισθεί αυτός ο ιός είναι ο εντοπισμός των κρουσμάτων και η καραντίνα των στενών επαφών», σημειώνει.

Παρά τα πολύτιμα διδάγματα από τις περιπτώσεις των ασιατικών χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, σε δηλώσεις τους στο CNBC εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν οι αρχές των ΗΠΑ λαμβάνουν υπόψη τα μέτρα που απέδωσαν και ποια απέτυχαν στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!