Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Ανοίγουν και πάλι τα σχολεία στη Φινλανδία
[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Ανοίγουν και πάλι τα σχολεία στη Φινλανδία

[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: Ανοίγουν και πάλι τα σχολεία στη Φινλανδία

Τον δρόμο για τα σχολεία τους πήραν ξανά οι μαθητές στη Φινλανδία έπειτα από οκτώ εβδομάδες που παρέμειναν κλειστά, αλλά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ίσως χρειαστεί να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία περίπου δυόμιση εβδομάδες πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, στις αρχές Ιουνίου, με αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σπαστά ώστε να μη βρίσκονται πολλά παιδιά ταυτόχρονα στην αυλή, ενώ σε αίθουσες διδασκαλίας θα μετατραπούν χώροι που δεν χρησιμοποιούνται στα σχολεία ώστε να μοιραστούν οι μαθητές, είχε δηλώσει η υπουργός Παιδείας Λι Άντερσον στις 29 Απριλίου όταν ανακοίνωσε την επανέναρξη των μαθημάτων.

Σήμερα η Άντερσον επεσήμανε ότι καταρτίζεται νομοσχέδιο ώστε να επιτρέπεται στα σχολεία να επιλέγουν ανάλογα με τις συνθήκες μεταξύ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της φυσικής παρουσίας των μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά στα μέσα Αυγούστου.

Στη Φινλανδία υπάρχουν περίπου 550.000 μαθητές.

Στη χώρα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής 284 θάνατοι από τον Covid-19 και περισσότερα από 1.000 κρούσματα, ποσοστά μικρότερα σε σχέση με άλλες σκανδιναβικές χώρες, γεγονός που ώθησε τους επιδημιολόγους να προειδοποιήσουν ότι νέα κύματα της επιδημίας ενδέχεται να είναι πιο σοβαρά.

Το συνδικάτο καθηγητών της Φινλανδίας επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να επαναληφθεί η εκπαίδευση με φυσική παρουσία, εκτιμώντας σε ανακοίνωσή του ότι «δεν έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των μαθητών». Παράλληλα προειδοποίησε ότι τα σχολεία ενδέχεται «να μην είναι σε θέση να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού».

Ο βασικός επιδημιολόγος της χώρας, ο Μίκα Σάλμινεν, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης στις 29 Απριλίου, εκτιμώντας ότι «το ποσοστό των παιδιών που προσβάλλονται από την ασθένεια είναι μικρό». Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι ρεαλιστικός ο φόβος ένα παιδί να μολύνει έναν ενήλικα. Το άνοιγμα των σχολείων δεν ενέχει κινδύνους».

Από την πλευρά της η κοινή γνώμη είναι διχασμένη αναφορικά με το θέμα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες Τετάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!