Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: 9,2 τρισ. δολάρια το κόστος των αργών εμβολιασμών
[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: 9,2 τρισ. δολάρια το κόστος των αργών εμβολιασμών

[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: 9,2 τρισ. δολάρια το κόστος των αργών εμβολιασμών

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κινδυνεύει να επιβραδυνθεί ή ακόμη και να εκτροχιασθεί από τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στα φτωχά κράτη στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό εμβολιασμών στα πλουσιότερα κράτη.

Σύμφωνα με τον δείκτη Vaccine Tracker του Bloomberg, την τελευταία εβδομάδα χορηγήθηκαν κατά μέσο όρο 4,54 εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο.

Η κάλυψη αυτή, ωστόσο, απέχει πολύ από μια ομοιόμορφη εκστρατεία εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη. Για του λόγους το αληθές, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των 119,8 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως.

Σε γενικές γραμμές οι αναπτυσσόμενες και οι αναδυόμενες αγορές, δεν τα πάνε τόσο καλά. Στην Αφρική, μόνο η Αίγυπτος, το Μαρόκο, οι Σεϋχέλλες και η Γουινέα έχουν αναφέρει ότι ξεκίνησαν να χορηγούν κάποιο από τα εμβόλια. Μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ασίας και της Κεντρικής Αμερικής δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τον εμβολιασμό ή κινείται αργά.

Αυτό σημαίνει ότι οι αναδυόμενες οικονομίες κινδυνεύουν να μείνουν κι άλλο πίσω ενώ παράλληλα περιορίζονται τα περιθώρια ανάκαμψης, ακόμη και για τις πλήρως εμβολιασμένες χώρες. Ακόμα χειρότερα, η μη γρήγορη καταπολέμηση του Covid-19 σε όλο τον κόσμο μπορεί να σημαίνει ότι οι νέες μεταλλάξεις του ιού, που είναι πιο δύσκολο να περιοριστούν, ενδέχεται να δημιουργήσουν νέες υγειονομικές και οικονομικές κρίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!