Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: 2η χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα η Ινδία
[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: 2η χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα η Ινδία

[Η Ναυτεμπορική]: Covid-19: 2η χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα η Ινδία

Η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία στην παγκόσμια κατάταξη με τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. Έτσι πλέον η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως καταγράφοντας τις περισσότερες μολύνσεις πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έθνος της Νότιας Ασίας κατέγραψε περισσότερα από 168.000 νέα ημερήσια κρούσματα τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Περίπου το 83% των νέων μολύνσεων αναφέρθηκαν σε 10 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής πολιτείας Μαχαράστρα, η οποία φιλοξενεί την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας Βομβάη.

Από τις αρχές Απριλίου, η Ινδία έχει ανακοινώσει περισσότερα από 1,37 εκατ. κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων της χώρας από τον περασμένο Ιανουάριο σε πάνω από 13,5 εκατ. Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται τον Φεβρουάριο αφού προηγουμένως έφτασαν στο αποκορύφωμά τους τον Σεπτέμβριο.

Αν και η Μαχαράστρα είναι η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο κατά το δεύτερο κύμα, τα κρούσματα και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πολυπληθούς πολιτείας του Ουτάρ Πραντές, ανεβαίνουν επίσης.

Το ημερήσιο ποσοστό θανάτων αυξάνεται καθώς τα νοσοκομεία πιέζονται. Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, οι θάνατοι στην Ινδία που σχετίζονται με τον Covid παραμένουν σχετικά χαμηλοί.

Ο υπουργός Υγείας Χαρς Βάρνταν φέρεται να απέδωσε το δεύτερο κύμα μολύνσεων στην μειωμένη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!