Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Citi: 5 λόγοι για το ράλι των 13 τρισ. στις αγορές
[Η Ναυτεμπορική]: Citi: 5 λόγοι για το ράλι των 13 τρισ. στις αγορές

[Η Ναυτεμπορική]: Citi: 5 λόγοι για το ράλι των 13 τρισ. στις αγορές

Τα lockdown που κρίθηκαν αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 είχαν καταστροφικές συνέπειες για μικρές και μεγάλες οικονομίες του πλανήτη. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους επενδυτές, που στρέφονται πάλι στο ρίσκο των μετοχών και τις οδηγούν σε νέα υψηλά. Η Citi εξηγεί πού οφείλεται αυτή η στροφή.

Tα θεμελιώδη για την παγκόσμια οικονομία είναι άκρως απογοητευτικά. Η Citi βλέπει συρρίκνωσή της 3,6% φέτος, ενώ σημειώνει πως ενώ στις αρχές του έτους οι αναλυτές ανέμεναν τα εταιρικά κέρδη (EPS) παγκοσμίως να σημειώσουν αύξηση 10% το 2020, τώρα περιμένουν πτώση 19%. Η ίδια η Citi προειδοποιεί ότι το πραγματικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ πιο επώδυνο, φτάνοντας σε πτώση 50%.

Αυτή η κατάρρευση των δεδομένων είχε αρχικά συνοδευθεί και από μαζικές ρευστοποιήσεις. Ο παγκόσμιος δείκτης των μετοχών MSCI World έκανε βουτιά 33% σε μόλις έναν μήνα. Ωστόσο ακολούθησε μία σχεδόν εξίσου εντυπωσιακή ανάκαμψη. Σήμερα ο παγκόσμιος δείκτης απέχει μόλις 9% από τα υψηλά του Φεβρουαρίου και μόλις 6% από τις αρχές του έτους. Οι 5 λόγοι που επικαλούνται οι ειδικοί για να εξηγήσουν την κατάσταση είναι οι ακόλουθοι:

1) Η στήριξη των κεντρικών τραπεζών

Η EKT έχει ανεβάσει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα 1,35 τρισ. ευρώ, ενώ η FED στις ΗΠΑ προχωρά σε εξίσου δυναμικές κινήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!