Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Circular Cultures: Διήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία και την κυκλική οικονομία της μόδας
[Η Ναυτεμπορική]: Circular Cultures: Διήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία και την κυκλική οικονομία της μόδας

[Η Ναυτεμπορική]: Circular Cultures: Διήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία και την κυκλική οικονομία της μόδας

Το Ίδρυμα Ωνάση θέτει την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της αποστολής του και διοργανώνει ένα διήμερο αφιερωμένο στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τις νέες κατευθύνσεις στην κυκλική οικονομία της μόδας, μέσα από το πρίσμα των εναλλακτικών υλικών, μοντέλων, πρακτικών, και ιδεών, σε συνεργασία με το British Council, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (λεωφ. Συγγρού 107, Αθήνα).

Το πρόγραμμα «Circular Cultures», που πραγματοποιείται στη Στέγη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, είναι βασικό κομμάτι της ευρύτερης συνεργασίας του Ιδρύματος Ωνάση με το British Council, που ξεκίνησε με το συνέδριο «Crafting the Future» το 2019, με στόχο την ανάπτυξη μιας ενεργής δημόσιας πλατφόρμας για το ηθικό design και τη βιώσιμη μόδα. Ομιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, επιδείξεις υλικών και πρακτικών, πρακτική εξάσκηση σε εργαστήρια που έχουν στόχο τη διερεύνηση της κυκλικής οικονομίας μέσω του ολιστικού φακού του κυκλικού σχεδιασμού – μέσω των τεχνών, της δημιουργικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.

Ερευνητές, σχεδιαστές, Καθηγητές Πανεπιστημίου, καλλιτέχνες, επικοινωνιολόγοι από Οργανισμούς, όπως το University of the Arts του Λονδίνου, το Royal College of Art του Λονδίνου, το V&A Museum του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Brighton, το Συμβούλιο Αποβλήτων και Ανακύκλωσης του Λονδίνου, το European Fashion Heritage Association κ.α. βοηθούν στην κατανόηση και εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας. Τα καθημερινά αντικείμενα design δεν αντανακλούν μόνο τις τάσεις της μόδας και τις χειροτεχνικές δεξιότητες του δημιουργού τους, αλλά είναι και σύμβολα αξιών που, τελικά, αποτελούν σημαντικά πολιτιστικά ίχνη της εποχής μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!