Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η χρονιά της πανδημίας πάγωσε τους δείκτες Swatch
[Η Ναυτεμπορική]: Η χρονιά της πανδημίας πάγωσε τους δείκτες Swatch

[Η Ναυτεμπορική]: Η χρονιά της πανδημίας πάγωσε τους δείκτες Swatch

Της Σοφίας Εμμανουήλ
semma@naftemporiki.gr

Ι

σχυρό αποτύπωμα στα μεγέθη της Τhe Swatch Group Greece είχε η πανδημία, με τις πωλήσεις της εταιρείας να υποχωρούν πάνω από 50%, επιβεβαιώνοντας τη γενικότερη τάση στον κλάδο ρολογιών και κοσμημάτων, που είναι από τους τομείς που επλήγησαν περισσότερο συγκριτικά με κάθε άλλη κατηγορία της αγοράς μόδας.

Η Τhe Swatch Group Greece δραστηριοποιείται στο εμπόριο και την αντιπροσώπευση ρολογιών γνωστών οίκων του εξωτερικού, όπως Swatch, Longines, Omega, Hamilton, Rado κ.ά. Στο τέλος του 2020 το δίκτυο των εταιρικών καταστημάτων της εταιρείας αριθμούσε πέντε σημεία, εκ των οποίων τέσσερα στην Αττική (Omega και Tissot boutique, καθώς και δύο καταστήματα Swatch) και ένα (Swatch store) στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά το δίκτυο, μαζί με τους συνεργάτες franchisee, αριθμεί σήμερα 87 καταστήματα.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στην οικονομική χρήση 2020 ανήλθε σε 10.438.219,99 ευρώ έναντι 21.624.340,71 ευρώ της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας μείωση 51,73%. Οι δε ζημίες της χρήσης ανήλθαν σε 3.080.878,87 ευρώ, έναντι ζημιών της προηγουμένης χρήσης 1.007.532,07 ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η πτώση του κύκλου εργασιών οφείλεται στις επιπτώσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης της νόσου Covid-19. Και καθώς η κρίση μαίνεται, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει και τις επιπτώσεις της στη μετέπειτα πορεία της.

Η Swatch, η οποία στο τέλος του 2020 απασχολούσε 76 εργαζόμενους στην Ελλάδα, συγκριτικά με 85 τον προηγούμενο χρόνο, εμφανίζει σωρευμένες ζημίες 5.476.305,35 ευρώ – παράγοντας κινδύνου για την ομαλή συνέχεια της δραστηριότητάς της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!