Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρονιά ορόσημο τo 2021 για νέες παραγγελίες με κινητήρες duel fuel
[Η Ναυτεμπορική]: Χρονιά ορόσημο τo 2021 για νέες παραγγελίες με κινητήρες duel fuel

[Η Ναυτεμπορική]: Χρονιά ορόσημο τo 2021 για νέες παραγγελίες με κινητήρες duel fuel

Στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, ως καύσιμο ναυτιλίας, στρέφονται ολοένα και περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των Clarkson Research Services, το 30% περίπου του παγκόσμιου order book, υπολογιζόμενο με βάση τη χωρητικότητα σε g.t. έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το LNG σαν ναυτιλιακό καύσιμο.

Το 2021 χαρακτηρίζεται χρονιά ορόσημο για νέες παραγγελίες με κινητήρες duel fuel, που έχουν τη δυνατότητα χρήσης LNG για την πρόωσή τους, ενώ σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερο από το 90% των νέων pure car carriers, των πλοίων δηλαδή που μεταφέρουν αποκλειστικά οχήματα, όταν πέσουν στη θάλασσα θα έχουν μηχανές duel fuel. Αλλά και σε ότι αφορά τα containerships, οι νέες παραγγελίες με μηχανές duel fuel έχουν πενταπλαστιαστεί από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά. Επίσης του τελευταίου 18 μήνες οι ανάλογες παραγγελίες για δεξαμενόπλοια και bulk carriers έχουν επταπλασιαστεί και διπλασιαστεί αντίστοιχα.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες, αναφέρει η SEA-LNG, θεωρούν ότι το LNG μειώνει τις εκπομπές Nox έως και 85% και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως και 23%. Μπορεί επίσης να επιτύχει τον στόχο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για το 2030 για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% σε σύγκριση με το 2008 με τη χρήση προϊόντων βιο-ΥΦΑ ως καύσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!