Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χριστούγεννα και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω covid;
[Η Ναυτεμπορική]: Χριστούγεννα και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω covid;

[Η Ναυτεμπορική]: Χριστούγεννα και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω covid;

Του Μιχάλη Ψύλου

Η Ευρώπη βιώνει το δεύτερο φθινόπωρο του κορωνοϊού, με την πανδημία να εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της . Αρκετές χώρες ,όπως η Γερμανία, η Ελλάδα και ορισμένες στην ανατολική Ευρώπη , αντιμετωπίζουν το χειρότερο κύμα από την αρχή της παγκόσμιας κρίσης. Tόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και στην κάλυψη των μονάδων εντατικής θεραπείας, καθώς τα ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών είναι μικρότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Το φαινομενικά περίεργο είναι όμως ότι και άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων, όπως η Δανία , η Ολλανδία και η Βρετανία, που αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα ,είτε επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα ,είτε σχεδιάζουν να το κάνουν. Η Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής επιδημιολόγος στο βρετανικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας, προειδοποίησε ότι «τα αποτελέσματα του εμβολίου εξασθενούν, ειδικά σε ηλικιωμένους άνω των 70 ετών ή σε όσοι υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα». Φυσικά, η πιο εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων εκδηλώνεται σε χώρες με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών , όπως η Ρουμανία (30%) και η Βουλγαρία (22,7%). «Οι πολίτες φαίνεται εκεί να απορρίπτουν το εμβόλιο λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στις αρχές και της παραπληροφόρησης που κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα», γράφει η ισπανική El Pais.

Το πρόβλημα επιτείνεται άλλωστε και από τις διάφορες κινήσεις «αντι-εμβολιαστών»: Στην Αυστρία, για παράδειγμα, ένα νέο πολιτικό κόμμα των λεγόμενων «σκεπτικιστών» που ονομάζεται «Λαός, Ελευθερία, Δικαίώματα»(MFG), απέσπασε πρόσφατα το 6,2% των ψήφων και εισήλθε σε ένα περιφερειακό κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!