Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Χριστοδουλάκης: Ένα από τα δύο τεστ στα σχολεία να γίνεται με κρατικό συντονισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Χριστοδουλάκης: Ένα από τα δύο τεστ στα σχολεία να γίνεται με κρατικό συντονισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Χριστοδουλάκης: Ένα από τα δύο τεστ στα σχολεία να γίνεται με κρατικό συντονισμό

Επί της αρχής όλοι μας θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά, το ίδιο και οι επιχειρήσεις, αυτό είναι αυτονόητο, ωστόσο, με τάξεις 25 και 27 μαθητών τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, τόνισε σε συνέντευξή του ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συμπληρώνοντας ότι ένα από τα δύο self tests να γίνονται απο τον ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, σημείωσε ότι «Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, θα το καθορίσουν οι επιδημιολόγοι, με βάση όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα, και όχι με βάση πιθανό πολιτικό κόστος, όπως δυστυχώς φαίνεται ότι λαμβάνονται οι αποφάσεις τον τελευταίο καιρό».

Όμως, συμπλήρωσε, «το θέμα δεν είναι μόνο το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, το θέμα είναι κυρίως ο τρόπος που θα ανοίγουν. Δυστυχώς τον Σεπτέμβρη ανοίξαμε με 25 και 27 μαθητές στις τάξεις, τον Ιανουάριο και τώρα ξανά το ίδιο. Αυτό δείχνει εκ των πραγμάτων ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι δύσκολο να εφαρμοστούν».

Προφανώς, όπως είποε ο κ. Χριστοδουλάκης και είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερους ελέγχους στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν στα σχολεία.

«Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι, σήμερα, είχαμε πάνω από 600 κρούσματα σε αυτούς, γεγονός που συνηγορεί, αφενός, στο ότι υπήρχε σχετικό έλλειμα στη διάγνωση και την ιχνηλάτηση, και αφετέρου ότι μπορούμε έτσι να προλαμβάνουμε φαινόμενα ευρύτερης διασποράς», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!