Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Χρηστίδης: Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Χρηστίδης: Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Χρηστίδης: Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό

«Για να λειτουργήσει ο τουρισμός χρειάζονται μέτρα στην οικονομία. Μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων τώρα, όχι σε 3 μήνες όταν θα πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «Μονό έτσι, η κάθε επιχείρηση και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν θα είναι στο ύψος τον περιστάσεων», σημειώνοντας πως το σποτ του Κινήματος Αλλαγής περιγράφει τον τρόπο με το οποίο ο τουρισμός μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος: «Ανοιχτά Ξενοδοχεία και εστιατόρια, μείωση ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό, στήριξη 300.000 εποχιακών εργαζομένων, υγειονομική ασφάλεια αντί για “ζώνες”, κοινωνικός τουρισμός για περισσότερους».

Προσθέτει πως πρέπει να δοθούν κίνητρα «για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τους επισκέπτες και να εγγυηθούν και να δεσμευθούν οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους, ότι δεν θα απολύσουν κανέναν εργαζόμενο».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Μύκονο, είπε πως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και άλλες περιοχές τις χώρας, τόνισε πως πρέπει ο κόσμος και οι επιχειρηματίες να αντιληφθούν ότι ο κορονοιός δεν έχει φύγει είναι ακόμα εδώ και ότι πρέπει να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες και προσέθεσε ότι «εφόσον ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πρόστιμα δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Τέλος, σχετικά με τις τουρκικές απειλές, είπε ότι τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα «κλιμακώνει διαρκώς την κατάσταση», όχι μόνο σε επίπεδο λόγων αλλά και σε επίπεδο πράξεων, όπως στη Λιβύη, στη Συρία, στην Κύπρο, και γι΄αυτό «πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Προσέθεσε ότι ο Ερντογαν «απέναντι στην πατρίδα μας χρησιμοποιεί επιθετική πολιτική» και ότι «σε κάθε του φράση θα πρέπει να υπάρχει απάντηση από την δικιά μας μεριά», ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για καθυστέρηση και λάθη στην αντιμετώπιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!