Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Χρυσοχοΐδης: Πιο ενισχυμένοι φέτος σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και προσωπικό
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Χρυσοχοΐδης: Πιο ενισχυμένοι φέτος σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και προσωπικό

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Χρυσοχοΐδης: Πιο ενισχυμένοι φέτος σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και προσωπικό

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου (έως 31 Οκτωβρίου) συγκλήθηκε την Τρίτη στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Εξετάστηκε διεξοδικά η επιχειρησιακή προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό για τα επίγεια και εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, ενώ επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητά τους ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Με το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «βασική μας προτεραιότητα είναι η πρόληψη. Ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για οδηγίες προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να καθαριστούν τα περιαστικά δάση, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που υπάρχουν κυρίως στην Αττική και σε κάποιες άλλες περιοχές που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις.

Φέτος είμαστε πιο ενισχυμένοι σε πυροσβεστικά μέσα, σε εναέρια μέσα, έχουμε περισσότερο και πιο εκπαιδευμένο προσωπικό. Αλλά εκείνο το οποίο χαρακτηρίζει τη δουλειά μας είναι το πάθος, η φλόγα και η αφοσίωση των πυροσβεστών μας στο καθήκον τους, έτσι ώστε να είμαστε αποτρεπτικοί, να είμαστε πολύ γρήγορα στις φωτιές για να αποτρέψουμε καταστροφές, είτε στο δασικό κεφάλαιο της χώρας, είτε σε ανθρώπινες ζωές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!