Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Σε τροχιά ανόδου η Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Σε τροχιά ανόδου η Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Σε τροχιά ανόδου η Ευρώπη

Άνοδο καταγράφουν τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, λόγω των ενδείξεων της ανάκαμψης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, γεγονός που δημιουργεί την ελπίδα για γρηγορότερη ανάκαμψη της οικονομίας λόγω της γενικότερης χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που προκάλεσε η πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτηςStoxx 600 ενισχύεται κατά 1,18% στις 364,01 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο κατά 2% στις 6287,13 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα κατά 2,25% στις 12.291,96 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη κατά 1,89% στις 4.950,48 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στη γηραιά ήπειρο παρουσιάζουν ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες, τράπεζες, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ μεμονομένων μετοχών, η μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής ΑΧΑ καταγράφει άνοδο 7,1%, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault κινείται υψηλότερα κατά 7,5%, μετά από την κατοχύρωση δανείου ύψους 5,6 δισ. ευρώ από την γαλλική κυβέρνηση και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa παρουσιάζει άνοδο 4,1%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!