Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Στυλιανίδης: Θα αγοραστούν 7 Canadair μέσα στα επόμενα 5 χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Στυλιανίδης: Θα αγοραστούν 7 Canadair μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Στυλιανίδης: Θα αγοραστούν 7 Canadair μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Την αγορά νέων εναέριων μέσων πυρόσβεσης σε βάθος πενταετίας προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια του «1st Καθημερινή Summits – ESG» που ξεκίνησε σήμερα. Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης σε ορίζοντα 4-5 χρόνων θα αγοραστούν συνολικά 7 Canadair, εκ των οποίων ένα θα προέρχεται από το πρόγραμμα της ΕΕ, RESCEU.

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο Canadair από το RESCEU», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών και φοιτητών που προέρχονται από την πυρόπληκτη Εύβοια ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι οι άνθρωποι στην Εύβοια βίωσαν ένα πολύ τραυματικό καλοκαίρι, μία τραυματική εμπειρία, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να σας απολογηθούμε εμείς οι μεγαλύτεροι που λαμβάνουμε αποφάσεις για εσάς, τη νέα γενιά, γιατί δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε αυτό που έγινε», υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε ότι αν στην Εύβοια είχε γίνει ένας καλός καθαρισμός του δάσους, υπήρχε μια άλλη διαχείριση του δάσους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, θα είχε αποφευχθεί μεγάλο ποσοστό των επιπτώσεων. «Ο ρόλος της πολιτείας σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση της αντίδρασης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι σημαντικός και την ίδια στιγμή πρέπει να βρούμε και στρατηγικά μέτρα που θα αποδώσουν, για να μην ξαναέχουμε Εύβοια και Μάτι».

Ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε ότι στο επίκεντρο του υπουργείου βρίσκονται πρακτικά ζητήματα, άμεσα και κρίσιμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να μην «ξαναέχουμε άλλη Εύβοια ή άλλο Μάτι». ‘

Όσον αφορά τα δάση χρειάζεται την επόμενη περίοδο όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης να φτιαχτούν μεγάλες αντιπυρικές ζώνες καθώς επίσης και να καθαριστούν τα δάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!