Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστική η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,6%
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστική η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,6%

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστική η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,6%

Ρεαλιστική και συντηρητική χαρακτήρισε την πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος 3,6%, o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί ανθεκτική στην πανδημία. Όπως είπε, με πλάτες από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις για να επιτύχει τον στόχο της για μία ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη από το 2022, μετά τη φετινή ανάκαμψη.

Ο υπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι με βάση τις χθεσινές εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί 4,3% φέτος και τις προβλέψεις τραπεζών και ινστιτούτων που θέτουν ακόμη υψηλότερα τον πήχη, κατά μέσο όρο στο 5%, η πρόβλεψη για ανάπτυξη του υπουργείου είναι συντηρητική.

Σχολιάζοντας προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία , που βλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 4,3% το 2021 και 6% το 2022, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2022 είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε επίσης ότι προβλέπεται πολύ υψηλότερη αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ το ίδιο έτος (8% και 15% έναντι 0% και 5%, αντίστοιχα).

Όλοι συμφωνούμε, είπε, ο υπουργός, ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και την επίπτωσή της στην οικονομία με ικανοποιητικό τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!