Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Νέο εργαλείο παροχής ρευστότητας το ν/σ για τις μικροπιστώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Νέο εργαλείο παροχής ρευστότητας το ν/σ για τις μικροπιστώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Νέο εργαλείο παροχής ρευστότητας το ν/σ για τις μικροπιστώσεις

Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι συνεχίζει να στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα, και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις, είπε στη Βουλή, στη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του σχεδίου νόμου για τις μικροπιστώσεις, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ζήτησε από τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, την κρατική αρωγή, να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης, την τόνωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και την επιτυχή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα διασφαλίσει βιώσιμους και χωρίς αποκλεισμούς υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση διαθέτει και υλοποιεί ένα «συνεκτικό, ρεαλιστικό, ολοκληρωμένο και δυναμικό» σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το σχέδιο αυτό, είπε, ξεδιπλώνεται «μεθοδικά και αποφασιστικά», όπως αναγνωρίζεται και διεθνώς, με σημαντικές πολιτικές, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε φάσης της υγειονομικής κρίσης.

Είναι σχέδιο με βασικούς στόχους την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει ή δρομολογεί ένα πλήθος από «εναλλακτικά, συμπληρωματικά, σημαντικά» εργαλεία, όπως:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!