Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Η νέα ρύθμιση οφειλών είναι η πιο γενναία που έχει γίνει
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Η νέα ρύθμιση οφειλών είναι η πιο γενναία που έχει γίνει

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Η νέα ρύθμιση οφειλών είναι η πιο γενναία που έχει γίνει

Στην έγκριση του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και την αναμονή της πρώτης εκταμίευσης ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο όλο σχέδιο. Ήταν το δεύτερο το οποίο κατατέθηκε και το τρίτο το οποίο εγκρίθηκε. Και μάλιστα με πολύ κολακευτικά σχόλια από τους θεσμούς και τους εταίρους», υποστήριξε ο υπουργός μιλώντας στο Κανάλι-1.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης εγκρίθηκε, θα γίνει εκταμίευση των πρώτων πόρων αυτό τον μήνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτιμούμε ότι θα είναι ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα 2/3 είναι επιδοτήσεις και το 1/3 δανεισμός. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει και υλοποιούμε έργα πριν καν εγκριθεί το σχέδιο», είπε, αναφερόμενος έπειτα στα πρώτα 12 έργα που εντάσσονται προς υλοποίηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία ανακοινώθηκαν χθες.

Όπως εξήγησε ο κ.Σταϊκούρας, «αυτό το Ταμείο είναι πόροι για να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει. Να ενισχυθούν οι επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να τονωθεί η κοινωνική συνοχή».

«Όμως είμαστε μέσα σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με έντονες οικονομικές συνέπειες. Άρα εκτός των έργων που κάνουμε για την ανάκαμψη της οικονομίας, οφείλουμε ως πολιτεία να είμαστε κοντά στην κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης», συνέχισε καταλήγοντας στη νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας που ανακοινώθηκε χθες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!