Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Τα οικονομικά μέτρα λόγω κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Τα οικονομικά μέτρα λόγω κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Τα οικονομικά μέτρα λόγω κορωνοϊού

Τις 12 παρεμβάσεις στην οικονομία που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα μέρα αυτά «έχουν ως στόχο τη στήριξη της μεσαίας τάξης και της εργασίας, την προστασία των εισοδημάτων, την ενδυνάμωση της παραγωγικής διαδικασίας, την ενίσχυση των πράσινων και ψηφιακών επενδύσεων, και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας τονίζοντας πως τα μέτρα ενισχύουν τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά, «η οποία είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη της οικονομία».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η συνολική αξία αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 6,8 δισ. ευρώ τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με τους πόρους που θα διοχετευθούν μέσω τραπεζικού συστήματος, η συνολική ενίσχυση της οικονομίας το προσεχές διάστημα θα ανέλθει στα 10 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι 12 παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

1ο Μέτρο: Αναστολή της καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης για το έτος 2021

Από την εφαρμογή αυτού του μέτρου ωφελούνται περίπου 1,2 εκατ. μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες που υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης.

Από την αναστολή αυτή εξαιρούνται μόνο τα εισοδήματα από συντάξεις και τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται σε υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.

Ωστόσο, ωφελούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που έχουν επιπλέον εισοδήματα από τυχόν άλλες πηγές, όπως π.χ. ενοίκια, αφού η απαλλαγή αφορά εισοδήματα και όχι φορολογούμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!