Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Εντός του μήνα οι παρεμβάσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Εντός του μήνα οι παρεμβάσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Εντός του μήνα οι παρεμβάσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα μέτρα στήριξης στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού μέσω λελογισμένων πρόσθετων παρεμβάσεων, αλλά και το πώς θα στηριχθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για τον καθορισμό των λεπτομερειών για τους δικαιούχους του προγράμματος για την επιδότηση στεγαστικών δανείων με υποθήκη την α΄κατοικία, το οποίο πιθανόν να διαρκέσει και κάποιους μήνες εντός του 2021. Ήδη 438 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση για τη χορήγηση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δύο με τρία σενάρια προκειμένου να δοθεί στήριξη και σε αυτή την κατηγορία φορολογουμένων. Βασική προϋπόθεση ωστόσο θα είναι οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους να καταθέσουν το συμβόλαιο του ενοικίου αλλά και την απόδειξη είσπραξης του μειωμένου ποσού. Η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Ακόμα και εννέα μήνες μπορεί να διαρκέσει το πρόγραμμα για την επιδότησης δανείου σε «κόκκινους» αλλά και ενήμερους δανειολήπτες με στεγαστικό δάνειο με υποθήκη την α΄κατοικία. Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο αφορά κατηγορίες δανειοληπτών που πλήττονται, θα προβλέπει ειδικά για τους ενήμερους δανειολήπτες επιδότηση δανείου η οποία θα ξεπερνά κατά πολύ το 50% ενώ το ποσοστό της επιδότησης θα μειώνεται ανά τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!