Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: 2,4 δισ. κοστίζουν μηνιαίως στην οικονομία τα περιοριστικά μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: 2,4 δισ. κοστίζουν μηνιαίως στην οικονομία τα περιοριστικά μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: 2,4 δισ. κοστίζουν μηνιαίως στην οικονομία τα περιοριστικά μέτρα

Στα 2,4 δις. ευρώ μηνιαίως εκτιμάται ότι το κόστος που έχουν στην οικονομία τα περιοριστικά μέτρα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ, το κόστος των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες κοστίζουν 200 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Σε αυτό το ποσό προστίθενται τα 500 εκατ. που ήταν το κόστος για τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι την Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης του Μαρτίου. Νεότερα αναμένονται και για το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν φαίνεται να «φέρνουν» νωρίτερα τις διαδικασίες για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία του Ιανουαρίου.

Με αφορμή τους περιορισμούς στις κόκκινες περιοχές, σημείωσε ότι επηρεάζουν το 67% με 68% του τζίρου με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν σημαντικό δημοσιονομικό κόστος». Όπως εξήγησε, όσο περισσότεροι νέοι περιορισμοί έρχονται και όσο περισσότερο αυτοί εκτείνονται στο μέλλον, «τόσο δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλο το κομμάτι των απωλειών».

Για την κάλυψη των ενοικίων του Μαρτίου επισήμανε πως η παράταση για το Μάρτιο ήρθε ουσιαστικά λίγες ώρες μετά τη ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης για τη θέσπιση του μέτρου έως και τον Φεβρουάριο, κάνοντας λόγο για γρήγορα αντανακλαστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!