Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι χώρες της Καραϊβικής δεν αρκούνται στη βρετανική συγγνώμη για τη συμμετοχή στη δουλεία
[Η Ναυτεμπορική]: Οι χώρες της Καραϊβικής δεν αρκούνται στη βρετανική συγγνώμη για τη συμμετοχή στη δουλεία

[Η Ναυτεμπορική]: Οι χώρες της Καραϊβικής δεν αρκούνται στη βρετανική συγγνώμη για τη συμμετοχή στη δουλεία

Χώρες μέλη της CARICOM (Φωτ. αρχείου)

Tα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επωφελήθηκαν από την δουλεία, όπως ο τραπεζικός οργανισμός Lloyd’s του Λονδίνου, θα πρέπει να κάνουν περισσότερα από το να αρκούνται σε μια συγγνώμη για τον ρόλο τους στο δουλεμπόριο στον Ατλαντικό και να εξιλεωθούν με τον σωστό τρόπο για τις αμαρτίες τους, ανακοίνωσαν οι χώρες της Καραϊβικής.

Η εταιρεία παροχής ασφαλιστικών προϊόντων Lloyd’s of London ζήτησε χθες συγγνώμη για τον «επαίσχυντο» ρόλο της στο δουλεμπόριο στον Ατλαντικό, κατά τον 18ο αιώνα, και δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τις ευκαιρίες για μαύρους και για άτομα από μειονοτικές ομάδες.

Ωστόσο, οι χώρες μέλη της CARICOM (της Καραϊβικής Κοινότητας) ανακοίνωσαν ότι τα βρετανικά ιδρύματα θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα από το απλώς να απολογούνται και να τους επιστρέψουν τμήμα του πλούτου τους με τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στο επίκεντρο του δουλεμπορίου.

«Δεν αρκεί να ζητήσεις συγγνώμη», δήλωσε ο Χίλαρι Μπεκλς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επανορθώσεων της CARICOM, η οποία συστάθηκε από τις χώρες της Καραϊβικής για να επιδιώξει επανορθώσεις από τις πρώην αποικιακές δυνάμεις όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Πορτογαλία.

«Δεν ζητούμε ελεημοσύνη μοιράζοντας επιταγές σε ανθρώπους σε κάθε γωνιά του δρόμου. Το ζήτημα των χρημάτων είναι δευτερεύον, αλλά στην περίπτωση αυτή η ηθική εκπλήρωση του καθήκοντος κάποιου απαιτεί από αυτόν, σε μια οικονομία της αγοράς, να συνεισφέρει στον τομέα της ανάπτυξης», δήλωσε ο Μπεκλς, ένας ιστορικός από τα Μπαρμπέιντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!