Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χονγκ Κονγκ: Συνελήφθη ηγετική μορφή του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας
[Η Ναυτεμπορική]: Χονγκ Κονγκ: Συνελήφθη ηγετική μορφή του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας

[Η Ναυτεμπορική]: Χονγκ Κονγκ: Συνελήφθη ηγετική μορφή του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε μία εξέχουσα δικηγόρο επειδή φέρεται να προωθεί την διοργάνωση μιας μη εξουσιοδοτημένης ολονυχτίας με κεριά για την επέτειο της σφαγής της πλατείας Τιενανμέν.

Παράλληλα χιλιάδες αξιωματικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή με σκοπό να επιβάλουν την απαγόρευση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων σε όλη την πόλη.

Την Παρασκευή, συνελήφθη η δικηγόρος του Χονγκ Κονγκ και ακτιβίστρια Τσόου Χανγκ-τουν , αντιπρόεδρος της ομάδας που διοργανώνει ετήσιες αγρυπνίες για τα θύματα της σφαγής της Κίνας κατά των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας το 1989, σύμφωνα με δύο μέλη της ομάδας.

Η Τσόου συνελήφθη για προαγωγή μιας μη εξουσιοδοτημένης συνέλευσης, δήλωσε στο Reuters o Τσιου Γιαν Λόι, εκτελεστικό μέλος της Συμμαχίας του Χονγκ Κονγκ στην Υποστήριξη των Πατριωτικών Δημοκρατικών Κινήσεων της Κίνας.

Η αναφορά για τη βίαιη στρατιωτική καταστολή του Πεκίνου το απόγευμα της 3ης Ιουνίου και το πρωί της 4ης Ιουνίου 1989 απαγορεύεται στην ηπειρωτική χώρα. Και το καθεστώς του Χονγκ Κονγκ ως το μοναδικό μέρος στην Κίνα όπου ανεχόταν μεγάλης κλίμακας εορτασμούς φαίνεται να τελειώνει.

Η Κίνα ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη δημόσια εκδήλωση για την Τιενανμέν σε ελεγχόμενη από το Πεκίνο περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Η ετήσια αγρυπνία με κεριά στο Victoria Park στο Χονγκ Κονγκ προσελκύει συνήθως δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!