Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Χίθροου κατρακυλά και γίνεται το δέκατο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης
[Η Ναυτεμπορική]: Το Χίθροου κατρακυλά και γίνεται το δέκατο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης

[Η Ναυτεμπορική]: Το Χίθροου κατρακυλά και γίνεται το δέκατο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης

Το «κάποτε πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης», το Χίθροου του Λονδίνου διολίσθησε στη δέκατη θέση της Ευρώπης, με την εταιρεία να αποδίδει την καθυστέρηση της ανάκαμψης του Ηνωμένου Βασιλείου στους «συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς, τις δαπανηρές και περιττές απαιτήσεις για τεστ και την έλλειψη κοινής προσέγγισης πέραν των συνόρων».

Το κορυφαίο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν το 2019 το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα η ταξιδιωτική κίνηση παρέμεινε 71 % χαμηλότερα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Την ίδια ώρα, άλλα μεγάλα αεροδρόμια στο Άμστερνταμ, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη, ανακάμπτουν με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και έχουν ξεπεράσει το Χίθροου.

Αυτά τα ανταγωνιστικά αεροδρόμια της ΕΕ επέστρεψαν στις ροές φορτίου που κατέγραφαν πριν από την πανδημία στα τέλη του 2020, ενώ στο Χίθροου οι ροές υποχώρησαν στο 14 % των επιπέδων Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Χίθροου, «το σύστημα του φωτεινού σηματοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο χωρίζει τους προορισμούς σε κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες λίστες σύμφωνα με την επιδημιολογική κατάστασή τους, είναι «αποκομμένο και καθυστερεί τις φιλοδοξίες παγκοσμίως της κυβέρνησης στη Βρετανία, δίνοντας στους αντιπάλους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει μερίδιο αγοράς».

Να σημειωθεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει την αναθεώρηση του συστήματος τις επόμενες ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!